Άλλες θεραπείες για την Επιληψία

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου (VNS)

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου (VNS)Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου (VNS)

Μια μικρή ηλεκτρική συσκευή, σαν βηματοδότης, τοποθετείται κάτω από το δέρμα στον θώρακα. Από εκεί, ένα καλώδιο προχωρά κάτω από το δέρμα και συνδέεται με το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο βρίσκεται στον λαιμό. Ηλεκτρικές ώσεις μεταφέρονται δια μέσου του καλωδίου στο νεύρο, προκειμένου οι επιληπτικές κρίσεις να γίνουν λιγότερο συχνές και λιγότερο βαριές. Όταν υπάρχει ηλεκτρικό σήμα, κάθε πέντε λεπτά για 30 δευτερόλεπτα, μπορεί να εμφανίσετε βραχνάδα, πονόλαιμο και βήχα. Η μπαταρία της συσκευής VNS χρειάζεται αντικατάσταση περίπου κάθε 10 χρόνια.

Εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση (DBS)

Εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση (DBS)Εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση (DBS)

Είναι σαν το VNS, αλλά τα καλώδια περνούν κάτω από το δέρμα μέσα στον εγκέφαλο, όπου τα ηλεκτρικά σήματα μεταβάλλουν τα ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο. Πρόκειται για μια νέα επέμβαση και η αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση της επιληψίας δεν είναι ακόμη γνωστή. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως αιμορραγία στον εγκέφαλο, κατάθλιψη και προβλήματα μνήμης.

Εάν ο γιατρός σάς προτείνει DBS, φροντίστε να εξετάσετε μαζί του τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να βεβαιωθείτε ότι αποτελεί τη σωστή επιλογή για εσάς.

Κετογονική Δίαιτα

Κετογονική ΔίαιταΚετογονική Δίαιτα

Μια κετογονική δίαιτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Συνιστάται ως επιλογή για παιδιά προκειμένου να τα βοηθήσει να ελέγξουν τις επιληπτικές τους κρίσεις εάν τα αντιεπιληπτικά φάρμακα (AEΦ) δεν λειτουργούν. Η δίαιτα αυτή συνιστάται για παιδιά, παρόλα αυτά και οι ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν από θεραπεία που σχετίζεται με την διατροφή. Οι θεραπείες για την επιληψία που σχετίζονται με την διατροφή πρέπει πάντα να ακολουθούνται μετά από σύσταση του ειδικού της επιληψίας σε συνεργασία με τον ειδικό διατροφής της ομάδας του.

Συμπληρωματικές θεραπείες

Συμπληρωματικές θεραπείεςΣυμπληρωματικές θεραπείες

Ένας ειδικός στην επιληψία θα σας προσφέρει συμβουλές εάν σκέφτεστε εναλλακτικές θεραπείες, καθώς η διακοπή των αντιεπιληπτικών φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις. Ορισμένα φυτικά φάρμακα αλληλεπιδρούν με τα φάρμακα για την επιληψία εμποδίζοντας τα να λειτουργούν σωστά, ένα παράδειγμα αυτού είναι το βαλσαμόχορτο (St John's Wort). Εάν το άγχος είναι εκλυτικός παράγοντας για την επιληψία σας, τότε οι θεραπείες χαλάρωσης, η γιόγκα ή ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσουν.