Μένοντας ασφαλής με την Επιληψία

Εάν οι κρίσεις σας είναι ελεγχόμενες, τότε μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τις κρίσεις σας ή τις επιπτώσεις στην καθημερινή σας ζωή. Ωστόσο, οι επιληπτικές κρίσεις μπορεί να βλάψουν εσάς ή άλλα άτομα γύρω σας και έτσι μπορεί να χρειαστεί να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο.

Μένοντας ασφαλής στο σπίτι

ShowerShower
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικά σε θερμάστρες και καλοριφέρ
  • Εγκαταστήστε ανιχνευτές καπνού για να ακούγεται ηχητικό σήμα εάν το φαγητό καίγεται ή εάν μερικές φορές ξεχνάτε τι κάνετε ή έχετε επιληπτικές κρίσεις που σας κάνουν να χάσετε την επίγνωση
  • Καλύψτε τυχόν άκρες ή γωνίες επίπλων που είναι αιχμηρές ή προεξέχουν
  • Κάντε ντους αντί για μπάνιο
  • Μην κλειδώνετε την πόρτα του μπάνιου
  • Βάλτε τα τηγάνια στις πίσω εστίες και με τα χερούλια στραμμένα μακριά από την άκρη της κουζίνας

Αθλητισμός και ελεύθερος χρόνος

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τον αθλητισμό ή τις δραστηριότητες αναψυχής, ωστόσο εάν οι κρίσεις τους δεν ελέγχονται καλά, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που μπορεί να θέλουν να λάβουν.

Αλκοόλ και Επιληψία

Για μερικούς ανθρώπους το αλκοόλ μπορεί να είναι εκλυτικός παράγοντας για μια επιληπτική κρίση. Το hangover ή ο κακός ύπνος μετά από μια βραδινή έξοδο θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε επιληπτική κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βγείτε έξω και να απολαύσετε το αλκοόλ, απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι με μέτρο και ότι γνωρίζετε και τηρείτε τα όρια σας.