Ταξίδι και Επιληψία

Το να έχετε επιληψία δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε νέα μέρη, απλά θα χρειαστεί να σχεδιάσετε πιο προσεκτικά το ταξίδι σας και να κάνετε ορισμένες παραχωρήσεις προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς.

Φάρμακα

Ταξίδι και ΕπιληψίαΤαξίδι και Επιληψία

Φροντίστε να έχετε αρκετά φάρμακα ώστε να διαρκέσουν για ολόκληρο το ταξίδι σας. Φροντίστε να έχετε μαζί σας περισσότερα φάρμακα από όσα χρειάζεστε, για την περίπτωση που καθυστερήσετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας για οποιονδήποτε λόγο. Μιλήστε με τον γιατρό σας προτού φύγετε και ζητήστε του να σας γράψει συνταγή ώστε να έχετε αρκετά φάρμακα. Εάν πάτε σε περιοχή με μεγάλη διαφορά ώρας, προσπαθήστε να παίρνετε τα αντιεπιληπτικά σας φάρμακα (ΑΕΦ) τη σωστή ώρα. Μιλήστε με τον γιατρό σας για το πώς θα το διαχειριστείτε.

Ελέγξτε επίσης μήπως χρειάζεται κάποια ειδική άδεια για να μπορείτε να έχετε το φάρμακό σας μαζί σας στο ταξίδι. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθούν προβλήματα στο τελωνείο. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίσετε να έχετε κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλεια η οποία θα σας καλύπτει σε οτιδήποτε συμβεί σε σχέση με την επιληψία σας.

Ελέγξτε πώς μπορείτε να φυλάξετε το φάρμακό σας σωστά στη διάρκεια του ταξιδιού. Εάν χρειάζεστε εμβολιασμούς ή ανθελονοσιακά φάρμακα, μιλήστε με τον γιατρό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν αλληλεπιδρούν με τα AEΦ σας.

Πτήση και Επιληψία

Εάν πρόκειται να πετάξετε, ελέγξτε μήπως χρειάζεστε ιατρική άδεια. Εάν είχατε εμφανίσει τονικοκλονική κρίση λιγότερες από 24 ώρες πριν από την πτήση σας, θα χρειαστείτε ιατρική άδεια για να σας επιτραπεί να πετάξετε. Εάν οι κρίσεις σας είναι γενικά καλά ελεγχόμενες, συνήθως δεν χρειάζεστε ιατρική άδεια. Επίσης, είναι καλό να φοράτε κάποιο αναγνωριστικό κόσμημα ή να έχετε μαζί σας ταυτότητα επιληπτικού ή να ενημερώσετε το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας για την περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια.