Οφθαλμική M     υασθένεια G     ravisΟφθαλμική M     υασθένεια G     ravis

Οφθαλμική Mυασθένεια Gravis

Τι είναι;

Η Oφθαλμική Mυασθένεια Gravis είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει την κίνηση των μυών γύρω από το μάτι και τα βλέφαρα. Μερικά από τα κοινά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσετε περιλαμβάνουν τη διπλή όραση ή την πτώση στο ένα ή και στα δύο βλέφαρα – γνωστή ως βλεφαρόπτωση. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι έχετε πρόβλημα να εστιάσετε την όρασή σας. Όπως και οι άλλοι τύποι MG, η Oφθαλμική MG εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται λανθασμένα στους υποδοχείς των μυϊκών κυττάρων, προκαλώντας μυϊκή αδυναμία. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις σχετικά με το γιατί επηρεάζονται οι μύες των ματιών. Καθώς οι μύες των ματιών είναι πολύ διαφορετικοί από εκείνους των άκρων, συστέλλονται περισσότερο και επομένως κουράζονται πιο γρήγορα. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι μύες των ματιών μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά στην ανοσολογική ανταπόκριση του οργανισμού.

Μελέτες δείχνουν ότι εάν έχετε συμπτώματα Oφθαλμικής Mυασθένειας Gravis για δύο έως τρία έτη, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξετε αδυναμία σε άλλο σημείο.

Διάγνωση

Διάγνωση

Εάν έχετε συμπτώματα Oφθαλμικής Mυασθένειας Gravis, δείτε πώς μπορείτε να λάβετε διάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα
Η ζωή με MG

Η ζωή με MG

Η ζωή με Oφθαλμική Mυασθένεια Gravis μπορεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα. Μάθετε πώς να ελέγχετε τα συμπτώματά σας καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία για τη MG

Θεραπεία για τη MG

Τι μπορείτε να κάνετε για την ανακούφιση της πάθησής σας και ποιες είναι οι διαθέσιμες θεραπείες;

Διαβάστε περισσότερα
Εάν σας απασχολεί κάτι που έχετε διαβάσει σε αυτό το άρθρο, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.