Παροδική Nεογνική Mυασθένεια Gravis (TNMG)Παροδική Nεογνική Mυασθένεια Gravis (TNMG)

Παροδική Nεογνική Mυασθένεια Gravis (TNMG)

Τι είναι;

Η Παροδική Νεογνική Μυασθένεια Gravis (TNMG) είναι μια πολύ σπάνια διαταραχή που προσβάλλει τα μωρά μητέρων με Mυασθένεια Gravis, ακόμη και αν έχουν ελάχιστα συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικές. Σύμφωνα με στοιχεία, η βαρύτητα της MG στη μητέρα δεν αντιστοιχεί με τη βαρύτητα της νόσου στο μωρό. Ο κίνδυνος ανάπτυξης TNMG στο παιδί - καθώς και ο βαθμός βαρύτητας της πάθησης - έχει συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα μητρικών αντισωμάτων (πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού που επιτίθενται στους ιστούς του ίδιου του οργανισμού).

Τα συμπτώματα τείνουν να εμφανίζονται μέσα στις πρώτες 24 ώρες από τη γέννηση. Η TNMG είναι παροδική και τα συμπτώματα υποχωρούν εντός μερικών εβδομάδων ή μηνών μετά τη γέννηση, με το 90% των ασθενών να αναρρώνουν πλήρως έως την ηλικία των δύο μηνών. Τα συμπτώματα για τα οποία πρέπει να προσέχουμε είναι αδύναμο πιπίλισμα, έλλειψη εκφράσεων του προσώπου και αναπνευστική δυσχέρεια. Τα άκρα των νεογέννητων με TNMG μπορεί επίσης να φαίνονται «κρεμασμένα» λόγω της μυϊκής αδυναμίας. Εάν το μωρό σας έχει TNMG, δεν διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει άλλους τύπους MG στη μετέπειτα ζωή του.

Αίτια της Παροδικής Νεογνικής MG

Αίτια της Παροδικής Νεογνικής MG

Τι προκαλεί την Παροδική Νεογνική Μυασθένεια Gravis (TNMG);

Διαβάστε περισσότερα
Συμπτώματα της Παροδικής Νεογνικής MG

Συμπτώματα της Παροδικής Νεογνικής MG

Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει συμπτώματα Παροδικής Νεογνικής Μυασθένειας Gravis, δείτε πώς μπορείτε να λάβετε διάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα
Εάν σας απασχολεί κάτι που έχετε διαβάσει σε αυτό το άρθρο, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.