Θεραπεία για παιδιάΘεραπεία για παιδιά

Θεραπεία για παιδιά

Για τους γονείς με παιδιά που πάσχουν από TNGM ή JMG μπορεί να είναι μια εμπειρία που συνοδεύεται από ανησυχία και σύγχυση. Ο γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια θεραπεία ή θεραπείες είναι κατάλληλες για το παιδί σας. Θα σας συμβουλεύσει μετά την κλινική εξέταση και την αξιολόγηση της κατάστασής τους. Ο γιατρός θα λάβει επίσης υπόψη την ηλικία του παιδιού σας, τα συμπτώματα, τη γενική υγεία και τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου τύπου MG.

Παροδική Nεογνική Mυασθένεια Gravis (TNMG)

Δεδομένου ότι η TNMG προκαλείται από την παρουσία μητρικών αντισωμάτων στο νεογέννητο βρέφος, η νόσος υποχωρεί από μόνη της μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες καθώς τα αντισώματα μεταβολίζονται.

Ενόσω υπάρχουν συμπτώματα, τα βρέφη μπορεί να χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη και ενδοφλέβια σίτιση καθώς και παρακολούθηση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η θεραπεία με αναστολείς AChE μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, αλλά πρέπει να χορηγείται με προσοχή.

Νεανική Mυασθένεια Gravis (JMG)

Η Nεανική MG είναι ανίατη και η πάθηση τείνει να είναι ισόβια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στον έλεγχο της MG του παιδιού σας.

  • Οι ενδοφλέβιες ανοσοσφαιρίνες προσθέτουν μεγάλη ποσότητα φυσιολογικών αντισωμάτων από συνδυασμένο αίμα από πολλαπλούς δότες στην κυκλοφορία του αίματος του παιδιού σας. Η θεραπεία χρησιμοποιεί ένα μείγμα αντισωμάτων και συνήθως χορηγείται με ένεση σε ένα μυ, μια φλέβα ή κάτω από το δέρμα.

Το παιδί σας μπορεί επίσης να ωφεληθεί από την αναπνευστική υποστήριξη, δηλαδή τη χρήση αναπνευστήρα για να αναπνέει. Εάν το παιδί σας έχει δυσκολία στην κατάποση, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη διατροφική υποστήριξη και σίτιση με σωλήνα. Ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το ποιες ενέργειες είναι οι καλύτερες.

Εάν σας απασχολεί κάτι που έχετε διαβάσει σε αυτό το άρθρο, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.