Νεανική Mυασθένεια Gravis (JMG)Νεανική Mυασθένεια Gravis (JMG)

Νεανική Mυασθένεια Gravis (JMG)

Τι είναι;

Η Nεανική Mυασθένεια Gravis (JMG) είναι μία δια βίου πάθηση η οποία συνήθως εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 18 ετών. Πρόκειται για τον συχνότερο τύπο MG στα παιδιά και τα νεαρά άτομα (ο άλλος τύπος είναι η παροδική νεογνική MG) και επηρεάζει συνήθως λευκές έφηβες.

Στην JMG, τα αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα – τα οποία κανονικά καταπολεμούν τους ιούς – επιτίθενται λανθασμένα στους υποδοχείς των μυών, προκαλώντας μυϊκή αδυναμία. Υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα και αγωγές που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι αναστολείς της ακετυλοχολινεστεράσης, όπως η Πυριδοστιγμίνη, για ήπια ή γενικευμένα συμπτώματα, τα κορτικοστεροειδή και τα ανοσοκατασταλτικά. Μπορεί να ενδείκνυνται αγωγές όπως οι ενδοφλέβιες ανοσοσφαιρίνες, ή ο γιατρός σας να συστήσει επέμβαση θυμεκτομής, η οποία είναι ευεργετική σε κάποιες περιπτώσεις. Στην JMG, το ενδεχόμενο θυμεκτομής πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά λόγω της επακόλουθης ανοσοκαταστολής, καθώς και του υψηλού ποσοστού αυτόματης ύφεσης στα παιδιά.

Η προοπτική για νεαρότερους ασθενείς με Νεανική MG είναι καλή. Με την κατάλληλη αντιμετώπιση και φροντίδα, το παιδί σας μπορεί να έχει μια πλήρη ζωή.

Διάγνωση της MG

Διάγνωση της MG

Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει συμπτώματα Νεανικής Μυασθένειας Gravis, δείτε πώς μπορείτε να λάβετε διάγνωση

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία της MG

Θεραπεία της MG

Τι μπορείτε να κάνετε για την ανακούφιση της πάθησης και ποιες είναι οι διαθέσιμες θεραπείες;

Διαβάστε περισσότερα
Η ζωή με ένα παιδί που έχει Nεανική MG

Η ζωή με ένα παιδί που έχει Nεανική MG

Η ζωή με ένα παιδί που έχει Nεανική MG μπορεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα. Μάθετε πώς να ελέγχετε τα συμπτώματα του παιδιού σας καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα
Εάν σας απασχολεί κάτι που έχετε διαβάσει σε αυτό το άρθρο, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.