Ψυχική υγεία

Γρήγορες συμβουλές που βοηθούν να σας ανεβάσουν τη διάθεση


1. Κινηθείτε!

Η ιδέα της άσκησης μπορεί να μη σας φαίνεται ελκυστική αυτήν τη στιγμή και μπορεί να ανησυχείτε μήπως η άσκηση επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Ωστόσο, η άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα συμπτώματά σας, καθώς και την ψυχική σας ευεξία. Εάν είναι εφικτό, γιατί δεν προσπαθείτε να προσθέσετε λίγη επιπλέον κίνηση μέσα στην ημέρα; Προσπαθήστε να κάνετε κάποια σωματική άσκηση κάθε μέρα, είτε έναν σύντομο περίπατο είτε μια τάξη γιόκα – ακόμα και το λίγο βοηθάει.

2. Καλός νυχτερινός ύπνος

Μπορεί να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε με τη φλεγμονώδη αρθρίτιδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον πόνο ή στην ανησυχία για την πάθησή σας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει τον πόνο σας και να σας κάνει να αισθάνεστε ακόμη χειρότερα. Προσπαθήστε να τηρήσετε μια ήρεμη ρουτίνα, με τακτική ώρα ύπνου. Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και την τηλεόραση. Μια άνεση θερμοκρασία θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε. Εάν δεν τα καταφέρνετε, ζητήστε συμβουλή από τον γενικό σας γιατρό.

3. Βγείτε έξω

Ένας σύντομος περίπατος και μια απόδραση μπορούν να βοηθήσουν το μυαλό σας να ξεφύγει από τις ανησυχίες σας και να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα στη βελτίωση της διάθεσής σας.

MeditiationMeditiation

4. Ενσυνειδητότητα και θετική σκέψη

Δώστε τους μια ευκαιρία, για να μειώσετε το στρες και να αυξήσετε την ηρεμία, κάτι που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου! Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο τον διαλογισμό και την επανάληψη ενός μάντρα κάθε μέρα. Μπορείτε να βρείτε πολλή βοήθεια στο διαδίκτυο ή μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από τον γενικό σας γιατρό ή τον νοσηλευτή σας.

5. Κρατήστε επαφές

Είναι σημαντικό να μένετε σε επαφή με τους φίλους σας, την οικογένειά σας και την κοινότητά σας. Κάποιες μέρες, αυτό μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο εάν πονάτε και ενδεχομένως δεν έχετε διάθεση για κοινωνικοποίηση. Ωστόσο, οι επαφές με άλλους ανθρώπους μπορούν να ενισχύσουν τη συναισθηματική σας υγεία και ευεξία.

6. Τέλος, μιλήστε

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε είναι το να ζητήσετε βοήθεια. Εάν όμως οι δύσκολες μέρες είναι περισσότερες από τις ευκολότερες μέρες, είναι πραγματικά σημαντικό να μιλήσετε σε κάποιον. Μπορείτε να βρείτε πολλή βοήθεια, γι’ αυτό μιλήστε στον γενικό σας γιατρό ή στον νοσηλευτή σας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη από ειδικούς συλλόγους ασθενών. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στη σελίδα για τους Συλλόγους Ασθενών με Φλεγμονώδη Αρθρίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση των εξάρσεων

Αντιμετώπιση των εξάρσεων

Αντιμετωπίσετε τις εξάρσεις σας, είτε είναι σύντομης διάρκειας είτε πιο σοβαρές

Διαβάστε περισσότερα
Ταξιδεύοντας με φλεγμονώδη αρθρίτιδα

Ταξιδεύοντας με φλεγμονώδη αρθρίτιδα

Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε από πριν και να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας

Διαβάστε περισσότερα