Ψυχική υγεία και ψωρίαση

Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα με ψωρίαση έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κατάθλιψη. Είναι σημαντικό να κατανοεί ο γιατρός σας αυτόν τον κίνδυνο και να είναι σε θέση να σας υποστηρίξει εάν εμφανίσετε καταθλιπτική διάθεση. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η κατάθλιψή σας, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει να μην επιδεινωθεί η ψωρίασή σας.

Επιπτώσεις της ψωρίασης στις σχέσεις σας

Επιπτώσεις της ψωρίασης στις σχέσεις σαςΕπιπτώσεις της ψωρίασης στις σχέσεις σας

Είναι κατανοητό ότι μπορεί να αισθάνεστε άσχημα για την ψωρίαση και ότι αυτό μπορεί να υποσκάπτει την αυτοεκτίμησή σας. Κατά καιρούς, η ψωρίαση μπορεί να δημιουργεί δυσκολίες όταν κάνετε νέες γνωριμίες ή όταν συναντάτε κάποιον υποψήφιο σύντροφο.

Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ότι πρέπει να κρυβόσαστε. Υπάρχουν γραμμές βοήθειας και ομάδες ασθενών με τις οποίες μπορείτε να μιλήσετε για το πώς αισθάνεστε για την ψωρίαση.

Είναι σημαντικό να μιλήσετε επίσης στους φίλους σας και στην οικογένειά σας για το πώς αισθάνεστε. Δώστε τους φυλλάδια για ασθενείς προκειμένου να μπορέσουν να καταλάβουν περισσότερα σχετικά με την ψωρίαση, καθώς θα θέλουν να σας υποστηρίξουν.

Η έναρξη μιας νέας σχέσης μπορεί να μοιάζει τρομακτική, αλλά αν είστε ειλικρινείς με τον/τη νέο/α σας σύντροφο σχετικά με την ψωρίαση, θα μπορέσει να καταλάβει πώς σας επηρεάζει. Εάν τρέφει αισθήματα για εσάς, η ψωρίαση δεν θα τον/την ενοχλήσει.