Τι είναι η Mυασθένεια Gravis;Τι είναι η Mυασθένεια Gravis;

Τι είναι η Mυασθένεια Gravis;

Η Mυασθένεια Gravis είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει τους μύες – συχνότερα, τα μάτια, τις εκφράσεις του προσώπου, τα άνω άκρα και τα κάτω άκρα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, στην κατάποση, στη μάσηση και στην ομιλία. Συχνά αναφέρεται ως MG.

Όταν ένα άτομο έχει MG, υπάρχει μια διαταραχή στους εκούσιους μύες του σώματος (αυτούς που ελέγχουμε). Τα νεύρα μας επικοινωνούν με τους μύες μας και όταν οι νευρικές ώσεις φθάνουν στις νευρικές απολήξεις, απελευθερώνεται ένας νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται ακετυλοχολίνη και συνδέεται με τους υποδοχείς ακετυλοχολίνης επιτρέποντας στους μύες να συστέλλονται. Στην MG το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει με μη φυσιολογικό τρόπο αντισώματα-μόρια που μπλοκάρουν ή καταστρέφουν κάποιες από τις θέσεις των υποδοχέων ακετυλοχολίνης στους μύες. Εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού ή της καταστροφής των υποδοχέων, οι προσβεβλημένοι μύες λαμβάνουν λιγότερα νευρικά σήματα και αδυνατούν να διατηρήσουν μια πλήρη σύσπαση

Η Mυασθένεια Gravis μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής και εθνοτικής καταγωγής. Η πάθηση δεν είναι μεταδοτική.

Υπάρχουν πολλά είδη φαρμάκων και θεραπειών που είναι διαθέσιμα για να βοηθηθούν τα άτομα που ζουν με MG. Παρότι η πάθηση δεν είναι ιάσιμη, ο αποτελεσματικός σχεδιασμός της αντιμετώπισης και οι θεραπείες μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολη τη ζωή των ατόμων με MG.

Γενικές πληροφορίες για την MG

Γενικές πληροφορίες για την MG

Εάν θέλετε να μάθετε για τα συμπτώματα της MG, τους διαφορετικούς τύπους MG, τη διάγνωση και τους τύπους θεραπείας για την MG, εξερευνήστε τη βιβλιοθήκη πόρων μας. Μπορεί επίσης να θέλετε να ανατρέξετε στις εξειδικευμένες σελίδες μας για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση της MG και τη ζωή με MG. Ή να ανατρέξετε στη σελίδα συχνών ερωτήσεων για απαντήσεις σε οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Διαβάστε περισσότερα


Τύποι MG

Τύποι MG

Υπάρχουν πολλοί τύποι Μυασθένειας Gravis, από ποιον πάσχετε;

Διαβάστε περισσότερα
Συμπτώματα της MG

Συμπτώματα της MG

Πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε Mυασθένεια Gravis; Τι πρέπει να προσέξετε.

Διαβάστε περισσότερα
Διάγνωση της MG

Διάγνωση της MG

Εάν παρατηρείτε συμπτώματα Mυασθένειας Gravis, δείτε πώς μπορείτε να λάβετε διάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα
Εάν σας απασχολεί κάτι που έχετε διαβάσει σε αυτό το άρθρο, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.