Θεραπεία για τη Mυασθένεια GravisΘεραπεία για τη Mυασθένεια Gravis

Θεραπεία για τη Mυασθένεια Gravis

Ο τύπος της θεραπείας θα εξαρτηθεί από την ηλικία σας, τη γενική κατάσταση της υγείας, τα συμπτώματα και τη βαρύτητα της πάθησης. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Παρόλο που η MG είναι ανίατη, οι προοπτικές για τους περισσότερους ανθρώπους με διάγνωση MG είναι ευνοϊκές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες εξελίξεις στην έρευνα και τις κλινικές δοκιμές, οι οποίες βοηθούν τους ειδικούς να κατανοήσουν βαθύτερα την πάθηση, έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες για την MG.

Ορισμένες από αυτές τις φαρμακευτικές αγωγές ενδέχεται να μην έχουν εγκριθεί για χρήση στη Mυασθένεια Gravis στην περιοχή σας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  • Φάρμακα όπως η Πυριδοστιγμίνη μπορούν να μειώσουν τη μυϊκή αδυναμία και να ελέγξουν τα συμπτώματα
  • Η ανοσοκατασταλτική θεραπεία (IST) με τα ακόλουθα μπορεί να αμβλύνει τα συμπτώματα:
    • Κορτικοστεροειδή, όπως πρεδνιζολόνη
    • Μη στεροειδή IST
  • Οι ανοσορρυθμιστικές θεραπείες υποκατάστασης μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στα άτομα με MG. Αυτές συμπεριλαμβάνουν τις εξής
    • Ανοσοσφαιρίνη, ένα παράγωγο του αίματος που χορηγείται ενδοφλεβίως ή υποδορίως και μπορεί να επιβραδύνει την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στο νευρικό σύστημα
    • Πλασμαφαίρεση, μια θεραπεία κατά την οποία τα αντισώματα από το αίμα ενός δότη αντικαθιστούν τα μη φυσιολογικά αντισώματα, μετριάζοντας τη μυϊκή αδυναμία
  • Βιολογική θεραπεία με εγχύσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, όπως η ριτουξιμάμπη ή η εκουλιζουμάμπη
  • Μπορεί να συνιστάται χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του θύμου αδένα, ο οποίος παράγει μη φυσιολογικά αντισώματα στα άτομα με MG, μειώνοντας την ανάγκη για στεροειδή

Εάν έχετε διαγνωστεί με gMG, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για συμβατικές θεραπείες παράλληλα με τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η αντιμετώπιση με φάρμακα, η χειρουργική επέμβαση και οι άλλες θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό.

Μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε μερικά λιγότερο σοβαρά συμπτώματα με καλή αυτοφροντίδα. Να κοιμάστε πολύ, να ξεκουράζετε τα μάτια σας και το σώμα σας. Να ασκείστε ήπια, να προσαρμόζετε τις καθημερινές δραστηριότητες στους δικούς σας ρυθμούς, να καταναλώνετε υγιεινές τροφές και να διαχειρίζεστε τα επίπεδα του άγχους. Το να σκεφτείτε ποια είναι η δική σας προσέγγιση ζωής και να λάβετε μέτρα για να φροντίζετε τον εαυτό σας, θα συμβάλουν όλα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια θεραπευτική προσέγγιση είναι κατάλληλη για εσάς, ανάλογα με την κατάσταση της πάθησής σας, τους μύες που επηρεάζονται και την ηλικία σας. Μπορεί επίσης να λάβει υπόψη το ιατρικό ιστορικό και τις άλλες παθήσεις σας πριν συστήσει κάποια θεραπεία.

Εάν σας απασχολεί κάτι που έχετε διαβάσει σε αυτό το άρθρο, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.