Διάγνωση της επιληψίας
Εάν έχετε εμφανίσει μια επιληπτική κρίση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε επιληψία. Η επιληψία μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο εάν έχετε εμφανίσει περισσότερες από μία κρίσεις, καθώς άλλες παθήσεις, όπως το συγκοπτικό επεισόδιο (λιποθυμία), οι ημικρανίες και οι κρίσεις πανικού, μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα.
Η διάγνωση της επιληψίας μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετές διαφορετικές εξετάσεις και συγκέντρωση πληροφοριών από διάφορα άτομα.
Κατ’ αρχάς, ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να κάνετε μια λεπτομερή περιγραφή των κρίσεών σας και μπορεί να ζητήσει από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή κάποιον φίλο σας να βοηθήσει στην περιγραφή. Μπορεί να σας συστήσει να κρατάτε ένα ημερολόγιο των κρίσεων, προκειμένου να καταγράφετε πληροφορίες όπως πότε εκδηλώθηκε η κρίση, τι κάνατε όταν εκδηλώθηκε, πώς αισθανόσασταν πριν, στη διάρκεια και μετά από την κρίση.
Εξετάσεις για την επιληψία
Περισσότερες πληροφορίες θα συγκεντρωθούν με χρήση των εξής:
Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ)
Το ΗΕΓ είναι μια ανώδυνη εξέταση κατά την οποία ένας ειδικός στα ΗΕΓ τοποθετεί στο κεφάλι σας αβλαβή ηλεκτρόδια χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία ή μια ειδική κόλλα. Τα ηλεκτρόδια συνδέονται με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος θα μετρήσει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου σας.
Μαγνητική τομογραφία (MRI)
Η μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα προκειμένου να αναπτύξει μια εικόνα του εγκεφάλου σας. Θα πρέπει να ξαπλώσετε εντελώς ακίνητος/η στον μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος είναι ένας μεγάλος κύλινδρος με ανοιχτά άκρα που περιβάλλεται από έναν μεγάλο κυκλικό μαγνήτη, καθώς ο τομογράφος θα σχηματίζει την εικόνα του εγκεφάλου σας.
Θα συνιστούσατε τον ιστότοπο UCBCares σε άλλους επισκέπτες;